Názor k článku S kyselinou chlorovodíkovou k lepším sójovým omáčkám od Mary - neodbyla bych v článku další zpracování jen větou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2013 16:59

    Mary (neregistrovaný)

    neodbyla bych v článku další zpracování jen větou "směs se dále zchladí, filtruje, neutralizuje, samozřejmě i dobarvuje"..protože o tu neutralizaci jde především: jak jinak se zbavit kyseliny solné ve směsi, než ji zneutralizovat louhem sodným? Reakcí HCl s NaOH vznikne NaCl a H20. Kyselina chlorovodíková reaguje s hydroxidem sodným na chlorid sodný (kuchyňská sůl) a vodu. Musí být sójová omáčka nutně slaná nebo je to výsledek téhle reakce?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).