Organismus reaguje na prijem jakekoliv bilkoviny uvolnenim vapniku, ale to mnozstvi je zcela zanedbatelne ve srovnani s obsahem vapniku v mlece.
Jaky vyzkum, citujte? Znam jediny, ktery pracoval s odtucnenym mlekem. Problemem neni nedostatek vapniku, ale vitaminu D (rozpusteneho v mlecnem tuku), ktery je pro mineralizaci kosti nezbytny. V podnebi s nedostatkem slunicka to muze zpusobovat problemy. Pak jeste znam Cinskou studii, ale s timhle pavedeckym blabolem sem radsi ani nechodte.
"Prokazatelne zvyseny..." akorat prokazuje, ze dotycni neumi pracovat se statistikou a absolutne netusi, co je pro zdrave kosti podstatne. Vapnik je jenom jednou z nekolika slozek a sam o sobe nic neresi.
"Zivocisne bilkoviny..." je pouze vegansky propagandisticky blabol. Lze zit zdrave s nimi i bez nich. Nejvetsi jednotlivou pricinou cukrovky, problemu s kostmi a kardiovaskularnich problemu je nedostatek pohybu a rozhodne ne zivocisne bilkoviny. Ze by opet blabol vytazeny z Cinske studie bez kritickeho zhodnoceni?