Jak tam je úbytek hmotnosti, tak to není nic pro naši velkovýrobu. A jinak ty dusitany se v tom mase vytváří také akorát to trvá déle- 5-6 týdnů. Ale ta chuť a kvalita bude asi lepší. Také trvanlivost. Vzhledem k tomu že dnešní uzeniny nejsou k jídlu. Bude toto zajímavým leč dražším zpestřením. Zajimavá ukázka toho jak kdysi řezníci produkovali svoje výrobky. Nakonec to končí velkovýrobou a znovuobjevováním již dávno objeveného. Jen tak dál.
Pozor na to rozdelovani produktu na drazsi a levnejsi. Chybi vam tam jeste polozka "odpovidajici" (tedy odpovidajici kvalite). Od ni se pak lze odrazit a urcovat co je drazsi (kvalitnejsi s pridanou hodnotou a nebo prepalena cena) a co levnejsi (mene kvalitni ci dotovana cena). V tomto pripade, je cena rekl bych odpovidajici.
no, osobně si myslím, že celá bio kvalita a podobný nesmysly jsou jen taháky na peníze z našich kapes. Párkrát jsem zkoušel a že bych poznal rozdíl, nemohu napsat. Vlastně ano, stojí to 5x tolik a je to stejně hnusné jako jiné věci. Paradox je, že v Německu si nekoupím bio, ale relativně normální uzeniny a vydrží déle, jsou mnohem chutnější (což mi potvrzuje naše kočka, která se může po německých uzeninách umlátit a od českých často odejde nebo uskočí).