Hlavní navigace

Kam vyrazit na samosběr dýní, okurek, rajčat, malin a melounů

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Za málo peněz hodně muziky, tak fungují samosběry. Máme pro vás několik tipů na místa, kde během nadcházejích dní můžete nasbírat všechno, co potřebujete uchovat na zimu. Samosběry jsou v plném proudu.

Samosběry jsou už roky skvělou příležitostí, jak si pořídit ty nejlepší, nejčerstvější a také levnější plody. Začalo to samosběry jahod, postupně se přidaly meruňky a třešně. Dnes si můžete sami nasbírat cibuli i rajčata, melouny i dýně, švestky i hrušky. Víme, kde si aktuálně pořídíte zásobu vitamínů, ať už k přímé spotřebě, nebo k uchování na zimu.

Vojnice na Olomoucku – samosběr cibule a rajčat

Samosběr ve Vojnicích na Olomoucku pokračuje sběrem cibule k uskladnění, k mání bude lahůdková, žlutá a červená. Začíná se 24. srpna v 7 hodin ráno. Cena za kilogram cibule bude v sobotu 9 Kč, v neděli 8 Kč a v pondělí a úterý 7 Kč/kg.

V prodeji budou dle dozrávání i rajčata v ceně 10 Kč/kg.

Český Brod – Břežany II- samosběr malin, ostružin, jahod

Samosběr jahod ve společnosti Berry servis začíná v 8 h ráno, je však dobré sledovat Facebookové stránky společnosti, kde se info o samosběrech a dozrávání nabízených plodin aktualizuje. Cena za kilogram jahod je 80 Kč.
V Břežanech si můžete nasbírat i maliny a ostružiny, ale záleží na jejich dozrávání, 20. srpna byl například jejich sběr pozastaven. Obnovení bude oznámeno na stránkách pěstitele.

Galerie: Jahodárna v Břežanech

Vraňany Farma Hanč – samosběr melounů, okurek, cuket…

Tradiční samosběry jahod už zde skončily, stejně tak vlastní otrhání hráškových lusků. Aktuálně Farma Vraňany nabízí samosběr cibule k uskladnění, v nabídce je červená (20 Kč/kg) a žlutá (15 Kč/kg).

Samosběr melounů probíhá v různé dny v různé časy, o nadcházejícím víkendu (24.-25.8. 2024) budou například od 8–12 h. Cena za kilogram je 10 Kč.

Ve Vraňanech pěstují čerstvé české jahody až osm měsíců v roce Přečtěte si také:

Ve Vraňanech pěstují čerstvé české jahody až osm měsíců v roce

Vraňany nabízí k samosběru i další druhy zeleniny:

  • Papriky zeleninové a Kozí rohy 28 Kč
  • Rajčata 28 Kč
  • Okurky nakládačky 28 Kč
  • Cukety 28 Kč
  • Hokaido 28 Kč
  • Cibule žlutá 15 Kč
  • Cibule červená 20 Kč
  • Česnek 100 Kč

Galerie: Jahodárna Vraňany

Farma Lička Sedlnice – ovoce a zelenina mnoha druhů

Tuto sobotu můžete v 8 hodin ráno vyrazit na dopolední sběr řady plodin na farmu Lička. Na polích si můžete nasbírat červené papriky, rajčata, Hokaido, cukety, patizony, okurky, mrkev, petržel, pór, mangold, zelí, kapustu, brambory. V sadu pak dozrála jablka Gala (hrušky budou na konci srpna). Nasbírat můžete i maliny, ostružiny a aronie.

Farma Lička v Rychalticích – sběr ovoce, i na zem padlého

Sběry probíhají ve středu od 13–18 hod. a v sobotu od 8–12 hod
Sběr jablek a hrušek (sbírá se i po zemi), k mání jsou i švestky, maliny, borůvky a aronie.

Sanopz, OÚNZ, MRI. Zkuste kvíz o zkratkách, které souvisí se zdravotnictvím.

Milujete knihy a seriály ze zdravotnického prostředí? Pak by pro vás náš test mohl být hračkou, protože zkratky týkající se medicíny vám nejsou cizí.

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).