Ono hlavne, kdyz je nekdo tezky milovnik kavy, tak nevari turka nebo kafe z kavovaru s filtrem, ale koupi si espresso masinu. Ta musi byt s pumpou, ne nejaky levnejsi kram, ktery k vytlaceni vody skrz kavu pouziva tlak pary varici se vody. Polud nekdo vari turka, nebo dokonce turka z prazenych bukvic a krmnych bobu ze supermarketu, tak teplotu vody vubec nema cenu resit.
Pokud slovem "turek" myslite cesky zpusob zaliti logru v hrnku, tak souhlasim.
Jinak se s vami ale budu prit. Na blizkem vychode vas nauci, ze opravdu spravne udelany turek z jemnounce namlete kavy v dzezve, a nejlepe i s trochou kardamomu, ma milovnikovi kavy take co nabidnout. A treba ve Svedsku vam ukazou, ze i filtrovana kava muze byt paradni vec. Espresso neni jediny zpusob, jak dobrou kavu pripravovat a pit. Tesim se na nejaky dalsi vylet za kavovymi zazitky...