Francouzi se u nás zpravidla velice diví, jak můžeme sýry nakládat nebo smažit, když se tím potlačí jedinečná specifická chuť dobrého sýra. Pak ochutnají hermelín a už se tolik nediví. Nevidím důvod, proč dnes kupovat tuto socialistickou kopii camembertu, když dobré francouzské sýry jsou u nás běžně k dostání a nejsou zas o tolik dražší. (Totéž niva a francouzské plísňové sýry.)
Neberu vám názor, ale já například patřím k těm, kteří výraznější "pravý" camembert či Brie moc nemusí. Naopak na domácí Nivě (a podobně pojatých alternativách) mám až téměř lehkou závislost... Hermelín beru neutrálně, ale pořád raději než "pravý" camembert.
Neřekl bych přitom, že jsem nějak konzervativní či že se vyhýbám výraznějším chutím, u jiných věcí to naopak preferuji, zrovna u plísňových sýrů ale francouzský styl za žádnou velkou přednost nepokládám.