Selské trhy v pardubickém pivovaru měly úspěch

21. 10. 2010

Sdílet

Historicky první Selské trhy se v sobotu konaly v areálu Pardubického pivovaru. Originální produkty původem z regionu tu ve stáncích nabízelo pětačtyřicet prodejců.  Podle informací pořadatelů trhy navštívily zhruba dva tisíce lidí. Zájem byl o ovoce, zeleninu včetně BIO výpěstků, mléčné výrobky, kozí sýry a kosmetiku, maso a uzeniny, pečivo, perníky, ryby, koření nebo rukodělné výrobky.

Historicky první Selské trhy se v sobotu konaly v areálu Pardubického pivovaru. Originální produkty původem z regionu tu ve stáncích nabízelo pětačtyřicet prodejců. 

Podle informací pořadatelů trhy navštívily zhruba dva tisíce lidí. Zájem byl o ovoce, zeleninu včetně BIO výpěstků, mléčné výrobky, kozí sýry a kosmetiku, maso a uzeniny, pečivo, perníky, ryby, koření nebo rukodělné výrobky.

Přehled farmářských trhů na celý týden vždy v pondělí na Vitalia.cz.

 „Ve spolupráci s Pardubickým pivovarem jsme dali prostor výrobcům a pěstitelům, kteří garantují kvalitu a zároveň chtějí v krajském městě společně založit tradici přímého prodeje formou nových Selských trhů. Podle stánkařů i kupujících se záměr vydařil a živé tržiště v areálu oblíbeného pivovaru u zákazníků zabodovalo,“ uvedla ředitelka Regionální agrární komory Pardubického kraje Vanda Rektorisová.

Pojetí Selských trhů ocenili i regionální prodejci. „Myslím, že se to hodně povedlo. Byli jsme spokojeni my i lidé, kteří slibovali, že si nás příště opět najdou,“ vyhodnotil sobotní setkání řezník a uzenář Pavel Hubený z Bylan na Chrudimsku.

Na Selské trhy se můžete vypravit každou sobotu až do Vánoc. Pořadatelé slibují i novinky v podobě rozšíření sortimentu o další produkty jako jsou vejce, zvěřina, palírenské výrobky nebo živá zvířata.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).