Hezky napsano, vetsina lidi opravdu pije „bile vino“ nebo „cervene vino“. Tyto produkty vsak nemaji se skutecnym vinem moc spolecneho. V mistnim supermarketu obcas ze zvedavosti sleduji podle ceho lide vybiraji vino (to ze tam prakticky zadne opravdu slusne vino nemaji ponechme ted stranou). Nabizi se tam produkty v cenach cca od 35 do 200 Kc. Uz kolem 100 Kc se da vybrat neco co alespon neurazi, da se to pit, je to z hroznu a neni po tom druhy den zle. Za 130 Kc tam obcas maji i jeden privlastek, ovsem to uz je lepsi si vybrat vino jinde pri te cene.
Drtiva vetsina zakazniku jde vyhradne jen po cene. Nejlevnejsi patoky do 50 Kc jsou vzdy nejvic vyprodane. Pritom jsou to prava ta „vina“, kde na zadni strane etikety zjistite, ze to nema s moravskym vinem naprosto nic spolecneho. Vetsina pochazi z Madarska, Slovenska nebo Italie.
Cenova politika je take usmevna. S temer mechanickou pravidelnosti jsou nektera vina „ve sleve“ (tedy za normalni cenu). U nekterych vin jsou tyto cenove periody v relacich 50 versus 100 Kc. Je videt, ze marze jsou u nas stale zavratne.