Ahoj, souhlas, to podepisu. Pomer kvalita/cena je hlavni duvod, proc si rozlevane vino temer nikdy neobjednavam. Par vyjimek jsem udelal (napr prazska restaurace Pagana poskytuje kvalitni servis), ale jinak si dam vzdycky pivo. Je to bohuzrel velmi dobry,obvykle nejlevnejsi a nejvetsi napoj.:)
Ja obvykle nic extra od ceskych restauraci necekam ani co se tyce jidla, natoz vina, ovsem je fakt, ze kdyz uz si vyberu nejakou kvuli dobremu jidlu, tak obvykle nezklamou ani tim vinem (a v poslednim cca roce se situace celkem zlepsila). Z prazskych podniku je to treba Cafe Savoy (na Ujezdu) nebo chorvatsky restaurant Mlyn (v Divoke Sarce).
Z toho duvodu zustavam v drtive vetsine nasich restauraci u mineralky. Pokud uz nejaou sedmicku maji, tak je na nem marze obvykle kolem 300% a malo kdy jde o neco lepsiho nez jakostka s puvodem hroznu odnekud z Madarska apod.
V Praze jsem nasel zatim pouze jedinou restauraci, kde nabizi Vyber z hroznu od maleho moravskeho vinare za 240 Kc. Patrne asi omylem :-) Jinak na vino jedine do vinotek, tam bohuzel zase nevari jidlo.
Tohle uz se v CR nezmeni.
Nechtel jsem tu delat reklamu, ale je to tady:
http://www.upravdu.com/…elak/15.html
http://www.upravdu.com/…elak/16.html
Neni to sice nejake „top“ vino (moravskych vin uz jsem ochutnal nekolik set), ale na pomery ceske restaurace je to rozhodne nadprumer.
Shodou okolnosti na tomto blogu http://www.jizni-svah.cz/ je prave anketa, ktera se teto tematiky tyka.