Z toho duvodu zustavam v drtive vetsine nasich restauraci u mineralky. Pokud uz nejaou sedmicku maji, tak je na nem marze obvykle kolem 300% a malo kdy jde o neco lepsiho nez jakostka s puvodem hroznu odnekud z Madarska apod.
V Praze jsem nasel zatim pouze jedinou restauraci, kde nabizi Vyber z hroznu od maleho moravskeho vinare za 240 Kc. Patrne asi omylem :-) Jinak na vino jedine do vinotek, tam bohuzel zase nevari jidlo.
Tohle uz se v CR nezmeni.
Nechtel jsem tu delat reklamu, ale je to tady:
http://www.upravdu.com/…elak/15.html
http://www.upravdu.com/…elak/16.html
Neni to sice nejake „top“ vino (moravskych vin uz jsem ochutnal nekolik set), ale na pomery ceske restaurace je to rozhodne nadprumer.
Shodou okolnosti na tomto blogu http://www.jizni-svah.cz/ je prave anketa, ktera se teto tematiky tyka.