Doporucuju B&J ano ty ceny jsou silene... ale to ta chut taky! :) A kdyz jsme pri navsteve Prahy konecne nasli jejich zmrzlinarnu trosku mi z cenovek zmrzl usmev :) ale stejne jsme si dali s pritelkyni kazdy par kopecku :)))
Smutne je ze u nas je ta zmrzlina DRAHA! V USA jsme si ji kupovali za cenu za kterou tady koupite jakoukoli "zmrzlinu" a to se i na americke pomery jednalo o "drazsi" vyrobek...
Míša není špatný. Ale 50 lte starý originál, jak mylně uvádní autorka, to není. Ten dnes Unileverem vyráběný má jiné, šizené složení.
Existuje ještě KUBA, což je nápodoba Míši, a ten je složením blíže původnímu Míšovi před dvaceti lety. Je sice také šizený, ale méně než současný Míša.
Jsem v tomhle smeru hodne vybiravy. Nemusim mit zrovna luxusni zmrzlinu ale vetsinou naprosto marne hledam neco co by neobsahovalo ztuzeny tuk, emulgatory, dochucovadla, umela sladidla … ale uplne obycejne mleko nebo smetanu a proste jen prirodni veci.
Ostatne tohle se tyka prakticky vsech potravin a pri nakupovani casto opravdu trpim, protoze koupit skutecne potravinu a ne smes chemikalii byva mnohdy nemozne.
Myslím, že to není dánská značka. Firma byla založena v USA dvěma polskými imigranty, název měl připomínat skandinávský jazyk.
Viz
http://en.wikipedia.org/…%A4agen-Dazs
Je fakt že tady nekoupíte kvalitní zmrzlinu, a pokud ano, tak je cenově zcela mimo proporce. Proto jsem si koupil kvalitní zmrzlinovač a dělám si je sám. Náklady kolem 40Kč/1.5L + pár minut práce. Problém je že si pak nikde venku nedáte zmrzlinu, protože přijdete na to co je to za hnus. Navoněné ho... s 1000% marží.
Přesně to jsem chtěl napsat. To je keců, jak je kvalitní zmrzlina drahá, ale v domácích podmínkách, kdy člověk nakupuje suroviny za MALOOBCHODNÍ ceny ho litr smetanové poctivé zmrzliny přijde to, co v krámu litr hnusné břečky z rostlinných tuků, které prodává například Algida.
A protože matematika je exaktní věda, něco tu při výpočtech nehraje. Nebudeme chodit kolem horké kaše - prodávat vodovou "zmrzlinu" za 60Kč/litr (tzn. 54Kč bez DPH) při výrobních nákladech v nejlepším případě 10Kč/litr je prasárna a pak člověk pochopí, proč smetanovou zmrzlinu s náklady 30Kč/litr prodávají za 120Kč a ještě si stěžují, že to lidi nechtějí kupovat.
Mám tento:
http://vyrobnik-zmrzliny.heureka.cz/amboss-icm-102/
Za tu cenu je naprosto OK (pro občasné použití, ale po prvotním návalu nadšení asi stejně nebudete dělat zmrzlinu 3x týdně). Bez problémů se v něm dá dělat cca 0,7l najednou.
Taky diky za tip, ja teda delal zmrzlinu buz z prasku (smetana) + mliko, nebo kupna smetana na slehani, uslehal jsem to, dal do toho ztuzovac, aby to bylo nadycnejsi, pridal ovoce ze zahradky + treba i kousky 70% cokolady etc ... i capucino, nebo kafe a nechal zmrznout.
Navod, jak si udelat zmrzlinu hned je dat ji do sacku, ten vlozit do sacku s ledem + soli ... a zasterkat ... do 15sec je zmrazeno ;-))
Slozeni jsem nestudoval, ale onehda jsem tuto znacku koupil ocekaval chutovy zazitek, ale vysledek byl velkym zklamanim, preslazeny cumel v kterem zanika chut ovoce ci orechu, takze ten maly drahy kelimek opravdu stacil, dekuji, ale i kdyz vim ze ti lumpove z Unileveru postupne kradou procento tvarohu za procentem z Misi tak si vic pochutnam na nem a to neni proto ze je "nas" .
Zdravim. V niektorom z prispevkom som cital, s akymi nakladmi sa zmrzlina vyraba. Ale nie je to tak so vsetkym? Je to problem globalizacie. Vyroba sa hromadne oresunula do krajin, kde ludia makaju za par supkov. Novodobi otroci. Tie velke korporaty z nas tazia neuveritelne maximum. Nevyplyva to z kvality. Davaju nam do "zradka" obrovske mnozstva chemie, aby zakryli chut prirodzenych potravin. Smotanu preto dnes uz v zmrzline nehladajme. Mozeme si zato sami. Sorry. Kym im budeme tie sracky kupovat, budu ich produkovat ohne Ende. Cital som teraz o jednom poctivom vyrobcovi blizko Prahy, takze ten potencial v tejto krajine je. Mali by sme sa mentalitou vratit o sto rokov nazad, ked tato krajina bola spickou v Europe! Rychly zisk je brana do pekla. A my uz v jednom zijeme, podla toho, ako to v nasich dvoch krajinach vypada.