Je fakt že tady nekoupíte kvalitní zmrzlinu, a pokud ano, tak je cenově zcela mimo proporce. Proto jsem si koupil kvalitní zmrzlinovač a dělám si je sám. Náklady kolem 40Kč/1.5L + pár minut práce. Problém je že si pak nikde venku nedáte zmrzlinu, protože přijdete na to co je to za hnus. Navoněné ho... s 1000% marží.
Přesně to jsem chtěl napsat. To je keců, jak je kvalitní zmrzlina drahá, ale v domácích podmínkách, kdy člověk nakupuje suroviny za MALOOBCHODNÍ ceny ho litr smetanové poctivé zmrzliny přijde to, co v krámu litr hnusné břečky z rostlinných tuků, které prodává například Algida.
A protože matematika je exaktní věda, něco tu při výpočtech nehraje. Nebudeme chodit kolem horké kaše - prodávat vodovou "zmrzlinu" za 60Kč/litr (tzn. 54Kč bez DPH) při výrobních nákladech v nejlepším případě 10Kč/litr je prasárna a pak člověk pochopí, proč smetanovou zmrzlinu s náklady 30Kč/litr prodávají za 120Kč a ještě si stěžují, že to lidi nechtějí kupovat.
Mám tento:
http://vyrobnik-zmrzliny.heureka.cz/amboss-icm-102/
Za tu cenu je naprosto OK (pro občasné použití, ale po prvotním návalu nadšení asi stejně nebudete dělat zmrzlinu 3x týdně). Bez problémů se v něm dá dělat cca 0,7l najednou.
Taky diky za tip, ja teda delal zmrzlinu buz z prasku (smetana) + mliko, nebo kupna smetana na slehani, uslehal jsem to, dal do toho ztuzovac, aby to bylo nadycnejsi, pridal ovoce ze zahradky + treba i kousky 70% cokolady etc ... i capucino, nebo kafe a nechal zmrznout.
Navod, jak si udelat zmrzlinu hned je dat ji do sacku, ten vlozit do sacku s ledem + soli ... a zasterkat ... do 15sec je zmrazeno ;-))