S nostalgií vzpomínám na „socialistický“ polárkový dort s proužky čokoládové navrchu. Tak strašné, jak líčíte, to nebylo. Jeho kouzlo bylo v poctivých surovinách – mléko, smetana. V dnešních polárkových dortech jsou totiž rostlinné tuky a to je to, proč chutnají tak zoufale uměle. Zdá se mi, že jste tenhle polárkový dort už nezažila. Lipánek je spíš konkurent Míšy, než polárkového dortu. A Magnum sice chutná po vanilce, ale je tak přeslazené, že po polovině ztrácím chuť na zbytek. Osobně jsem na poctivou polárku už řadu let nenarazila (pokud nepočítám zrmzliny v trochu jiné cenové relaci).
Děkuji za váš názor. Rostlinné tuky se používají, protože jsou levnější a snadno se zpracovávají. Drtivá většina zmrzlin se proto dnes jmenuje mražený krém s rostlinným tukem. Pokud chcete ochutnat opravdovou smetanovou zmrzlinu, máte jen dvě možnosti. Buď si ji připravíte sama nebo si za kvalitu pořádně připlatíte.
No, každopádně… když už jsme na portálu o zdravém životním stylu, přiznejme si zcela na rovinu, že ani cukr, ani mléko, ba ani jakýkoliv ztužený tuk nepředstavuje vůbec nic zdravého… :) Tvaroh je sice považován za „poctivou“ surovinu, nicméně zdravý opravdu není, ať už reklama a mléčný průmysl tvrdí cokoliv. Ledaže se někdo hodně podobá novorozenému telátku a potřebuje rychle fyzicky vyspět – pak je pro něj kravské mlíčko asi vhodné...... :)))