Setkání potravinářských expertů v Praze

21. 4. 2009

Sdílet

V rámci českého předsednictví Rady Evropské unie se v Praze dnes a zítra koná mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin „Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele“. Program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Program konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky…

Nemoci-a-urazy-jarni-unava-ovocny-salatV rámci českého předsednictví Rady Evropské unie se v Praze dnes a zítra koná mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin „Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele“. Program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Program konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky přídatných látek i nově vznikajících rizik. V rámci konference přednese svůj příspěvek řada světově uznávaných odborníků z různých oblastí potravinářství a zemědělství. Budou se zde prezentovat rovněž významné přínosy českých vědeckovýzkumných pracovišť.

Záměrem konference je podpora využití výsledků potravinářské vědy a výzkumu k hodnocení rizik a s nimi související přípravy právních předpisů, které mají zajistit zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny. Dalším očekávaným efektem konference je posílení spolupráce na národní i mezinárodní úrovni.

Foto: Agentrura SXC

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).