Máte pravdu jen částečně. Maso se totiž velmi špatně tráví a neobsahuje žádnou vlákninu. Zelenina naopak ano. Proto je VELMI VHODNÉ vždy něco „zeleného“ k masitému jídlu přikusovat.
Jinak ale není pravda, že nejlepší zelenina je vždy ta čerstvá, stejně tak ovoce. To je bohužel velmi rozšířený mýtus a omyl. Mnohem lépe se tráví a v těle využije zelenina vařená, kvašená, blanšírovaná, smažená atd. Stačí jen krátce. Příliš vitamínů tepelnou úpravou neztratí, jen by se měla zkonzumovat co nejdříve po ní, jinak pak dochází k oxidaci.
Jinak se mi každopádně článek nelíbí, abych to tak shrnula. A nejen proto, že autor nic netuší o „stravitelnosti“ samotného masa nebo že míchá dohromady zeleninu s obilovinou (konkrétně s kukuřicí)… :))