Možná budu se svým názorem v menšině, ale nejsem ani snob, ani samozvaný gastronomický purista a mě osobně zeleninová obloha v drtivé většině případů prostě chutná. Další argumenty v pár bodech:
1) Běžná česká denní strava moc vlákniny neobsahuje. Takže jakákoli příležitost to napravit je plus.
2) Dát si ke každému obědu salát zvlášť je jistě lákavá možnost. Ovšem: nevím jak vy, ale já ke každému polednímu menu dalších 30–50 Kč prostě platit nechci.
3) Červená řepa a sterilovaný hrášek už dávnou nejsou pravidlem – možná někde (ale proč tam chodit?), většinou dnes na talíři najdete čerstvou zeleninu.
4) Taky unavená zelenina není všude – a jestli někde ano, proč tam chodíte? Hospod je dnes jako máku.
5) Nevadí mi ani pomeranč na talíři – proč si neužít více chutí? Kdybyste viděli, co si někteří dokážou zkombinovat na talířek při rautu, nedivili byste se už vůbec ničemu :-)