Vlákno názorů k článku Síla jednoduchosti aneb Filipika proti oblohám od Malý Had - jenže ono to většinou není na kuchaři.Zpravidla majitelé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2010 5:40

    Malý Had (neregistrovaný)

    jenže ono to většinou není na kuchaři.Zpravidla majitelé podniků jsou přesvědčeni,že když se naplácá k jídlu halda zeleniny,tak je to vše vylepšené.Můj šéf mne může nejvíce naštvat,když na všechno ještě cpe pomeranč.Na některá jídla bych to ještě snesl,ale na smaženém sýru či na ostré topince pomeranč!To je vrchol.A nikdo mu nedokáže vysvětlit,že je to pitomost.A není sám,takových je více.Šéfová v penzionu u Prahy přitáhla kdysi z tohoto města onu novinku – sypání i svíčkové petrželkou. Klasický český knedlík posypaný zelenou petrželkou. Taková blbost. Ale bylo to světový,pokud je Praha svět.
    Osobně tvrdím svůj osobní poznatek,že množství zeleniny v tzv.obloze na talíři je nepřímo úměrné kvalitě jídla.Čím více zeleniny na talíři tím méně kvality na jídle.Je to jednoduché vysvětlení.Příprava jídla vyžaduje svůj čas.A pokud ho část promrhám na zdobení talíře,nemohu ho věnovat tomu jídlu. Zelenina vždy něco zakrývá.

  • 28. 6. 2010 8:07

    Jiří (neregistrovaný)

    Naprosto souhlasím. V cizině dají zeleninu na zvláštní talířek, jen u nás ji klidně napatlají do omáčky. Prohřešků českých kuchařů je celá řada, napadá mě sladká sprejová šlehačka místo kysané smetany do české parodie na boršč, nechutná nezralá rajčata jako součást oblohy, smetanová omáčka do spaghetti carbonara atd. atd.

  • 6. 7. 2010 21:58

    hehe (neregistrovaný)

    není to pravda např. v asijské kuchyni se zbobí oblohou velmi a kvalita jídla tím rozhodně netrpí, naopak a česká jídla již sami o sobě jsou dost málo zeleninové – mě osobně naopak nechutná brambor a kuře bez kousku zeleniny..
    to že autor má špatné zkušenosti, to asi bude chtít si trochu připlatit a jít tam, kde necpou to co tam nepatří a kde nemají oschlou zeleninu… je fakt, že pro pár kaček jsou lidi schopní sežrat cokoliv (ať už jde o restaurace české, „číny“ v ČR nebo obchody (lidl, albert, tesco..)… ne, opravdu to, že v tescu mají nedozrálou nekvalitní zeleninu a ovoce to opravdu NEZNAMENÁ, že obchody s potravinami by měli přestat ovoce a zeleninu prodávat :) znamená to, že český zákazník si nechá kadit na hlavu, to ano :)

  • 1. 7. 2010 16:56

    Robert (neregistrovaný)

    Já mám spíše problém, že ke svíčkové někde dávají málo brusinek.
    Brusinky by se měli dávat nejlépe zvlášť, samostatně do mističky. Také za možnost kapučínka, obecně možnost přilití si smetany, podávané podobně jako brusinky, samostatně, bych se nezlobil…
    Se způsobem servírování samostatné přílohy brusinek a smetany ovšem souvisí i to, že obsluha nesmí takovou svíčkovou přinést již studenou. Musí být dostatek času aby se chutě mohli částečne promísit a pokrm byl stále ještě teplý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).