Jidlo pro me predstavuje zivotni nutnost a dulezitejsi nez pozitek je pro me zachovani zdravi a zivotnich funkci. Nejsem odbornik na vyzivu, ale podle me je nutne nejakou tu zeleninu konzumovat. Samu o sobe si moc zeleninu nedavam, ale kdyz uz mam tu oblohu na taliri, tak ji snim(krome rajcat).
Jestli je pro vas primarni vyzivova funkce a nikoliv chut, tak nechapu, proc si zeleninu proste nedate sam, kdyz vite, ze je zdrava?
Druha vec je, ze pristoupenim na to, ze za rozhodovani o vhodnosti nutricni skladby vasi potravy rozhoduje anonymni vyuceny kuchar v hospode (ktery odbornik na vyzivu nebude o nic vic nez vy), bude asi vase zdravi trpet mnohem vic, nez kdybyste se mel rozhodovat sam :)
„Jestli je pro vas primarni vyzivova funkce a nikoliv chut, tak nechapu, proc si zeleninu proste nedate sam, kdyz vite, ze je zdrava?“
No protoze je to starost(a prace) navic. Ja mam spoustu zajmu, ktere jsou pro me dulezitejsi nez jidlo a myslim si, ze je pro me lepsi, kdyz spolu s obedem(treba nejake kure s bramborem) snim i nejakou zeleninu. Pokud bych byl toho nazoru, ze mi zeleninova priloha neprospiva, tak by se mi take nelibilo, ze za ni zbytecne platim.
Souhlasím. Pár kolečky papriky a pokrájenou půlkou rajčete není co zkazit, pěkný čerstvý list zimního salátu pod maso také není úplně zlá ošklivá věc.
Na druhou stranu, ty tuhé barevné kadeřavé kominické štětky, co jsou teď v oblohách v módě, by se měly kuchařům za trest aplikovat análně. Vždyť to se přece nedá sníst… tam se evidentně počítá s tím, že se to vrátí do kuchyně a po omytí to půjde znovu ven.
No, když chci zeleninu, tak si objednám k jídlu salát. Ta zelenina je tam většinou čerstvější a určitě ochucená. Když jsem si v USA objednal steak, tak zeleninový salát byl v ceně jídla a mohl jsem si vybrat ze tří možností salátu a k tomu pěti variant dressingu. Ale že by mi někdo zasypal talíř pokaždé stejnou oschlou strouhanou mrkví, zelím ve sladkém nálevu a přihodil narůžovělé asirajče, to se mi fakt stane jen v Česku.