Vlákno názorů k článku Síla jednoduchosti aneb Filipika proti oblohám od trochu jiný pohled... - Osobně s autorem souhlasím. Ono by se totiž z hlediska...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 6. 2010 20:18

    trochu jiný pohled... (neregistrovaný)

    Osobně s autorem souhlasím. Ono by se totiž z hlediska trávení nemělo míchat tepelně upravované a syrové jídlo. Důvodem je způsob trávení různých druhů potravin. To, že tělo tráví například zeleninu trochu jinak, než maso jsem zjistil až nedávno. Zkuste si schválně vyhledat hesla „kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny“, nebo „acidobazická rovnováha“. Pro líné to zjednoduším.. tepelně upravené jídlo by se nemělo míchat se syrovým, přičemž syrová zelenina a ovoce by měly pochopitelně převažovat…

  • 30. 6. 2010 22:44

    Ahoj (neregistrovaný)

    Máte pravdu jen částečně. Maso se totiž velmi špatně tráví a neobsahuje žádnou vlákninu. Zelenina naopak ano. Proto je VELMI VHODNÉ vždy něco „zeleného“ k masitému jídlu přikusovat.
    Jinak ale není pravda, že nejlepší zelenina je vždy ta čerstvá, stejně tak ovoce. To je bohužel velmi rozšířený mýtus a omyl. Mnohem lépe se tráví a v těle využije zelenina vařená, kvašená, blanšírovaná, smažená atd. Stačí jen krátce. Příliš vitamínů tepelnou úpravou neztratí, jen by se měla zkonzumovat co nejdříve po ní, jinak pak dochází k oxidaci.
    Jinak se mi každopádně článek nelíbí, abych to tak shrnula. A nejen proto, že autor nic netuší o „stravitelnosti“ samotného masa nebo že míchá dohromady zeleninu s obilovinou (konkrétně s kukuřicí)… :))

  • 15. 7. 2010 23:19

    prezdivka neni nutna (neregistrovaný)

    Maso se obecne vzato netravi spatne a vyuzitelnost bilkovin/amino­kyselin je slusna. zelenina se travi hure prave pro svuj obsah onech vlaknin, ktere prospivaji zase jinym smerem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).