Hlavní navigace

Školy se hlásí na generálku „nové maturity“

4. 5. 2010

Sdílet

První studenti by měli podle nových pravidel maturovat v roce 2011. Na podzim si novou maturitu vyzkoušejí na nečisto. Možnost škol přihlásit se ke generálce maturitních zkoušek končí 14. května. Počet středních škol a odborných učilišť, které se v uplynulých dnech přihlásily k projektu Maturitní generálka MAG´10, rychle narůstá. Generálka proběhne letos na podzim, účast pro školy není povinná, přesto se očekává, že zájem bude velký.

První studenti by měli podle nových pravidel maturovat v roce 2011. Na podzim si novou maturitu vyzkoušejí na nečisto.

Možnost škol přihlásit se ke generálce maturitních zkoušek končí 14. května. Počet středních škol a odborných učilišť, které se v uplynulých dnech přihlásily k projektu Maturitní generálka MAG´10, rychle narůstá. Generálka proběhne letos na podzim, účast pro školy není povinná, přesto se očekává, že zájem bude velký.

Čtěte téma: Víceletá gymnázia – silné místo v nevyrovnaném školství

Děti oddělené v elitních třídách nadaných jedinců se pohybují ve velmi omezené sociální skupině a ztrácejí schopnost komunikace s dětmi méně nadanými …

„Maturitní generálka je jedinečnou příležitostí pro žáky posledních ročníků maturitního studia získat přímou zkušenost s testy a písemnými pracemi povinných zkoušek společné části maturitní zkoušky. A nejde jen o vlastní výsledky, které dostanou nejpozději 10 dnů před tím, než budou podávat přihlášky k ostré maturitě a tedy před tím, než budou volit své maturitní předměty a jejich obtížnost. Získají rovněž přímou zkušenost s tím, jak budou zkoušky organizovány a jak budou probíhat," uvedl ředitel Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání CERMAT Pavel Zelený.

MAG´10 je podle jeho slov současně dobrou zkušeností a zdrojem informací pro pedagogy. Ti by tak měli získat praktickou zkušenost se způsobem hodnocení písemných prací a zadáváním zkoušek, a na základě výsledků a znalosti obsahu zkoušek také účinněji směřovat přípravu svých žáků. Vedení škol si při ní ověří organizaci zkoušek.

Informace o nové maturitě: Novamaturita.cz

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).