Podle standardů staré normy, které zde platily před 20 roky, měly jogurty 22 % sušiny. Tyto jogurty si zachovávaly pevnou konzistenci, aniž se do nich přidávalo jakékoliv zahušťovadlo. Tenkrát se z jogurtu nechalo odpařit víc vody, aby na tuhle hranici dosáhl. Dnes v jogurtu tato voda zůstává, podíl sušiny je poloviční. Pro výrobce je výhodnější prodávat víc vody, jejich náklady jsou pak nižší. Normy jsou benevolentnější než na začátku devadesátých let, tak se jim výrobci přizpůsobili. Některé jogurty mají kvůli tomu stejný podíl sušiny jako obyčejné mléko.
Nesouhlasím s tvrzením, že škroby jsou zločinem. Pro téměř 1 milion cukrovkářů v Česku je škrob škodlivý vždy. Jsou výrobky, kde by diabetik před 20 roky nepředpokládal, že je v nich škrob (jogurty, šunka apod). Dnes se škroby dávají jako náhražky do téměř všeho.