0. adekvátně dělaný jogurt je krémový i bez additiv. Jistě že creme fraiche je díky vysokému obsahu tuků hustější, ale to není jogurt. Jogurt je fermentované mléko - tedy s maximálním obsahem tuku do nějakých 3%.
Cokoliv dalšího je jaksi smetanový výrobek, že.
1. jaká je tragédie, jestli si dám přírodní jogurt s obsahem mléčného tuku okolo 2-3%, kde tedy jaksi tento tuk je navíc nostelem vitamíná A,D,E a K, namísto průmyslově odtučněného mléka, které je pak ovšem zahuštěno něčím, co bylo nejprve chemickou cestou extrahováno z brambor či obilí a pak dalším chemickým procesem modifikované tak, aby zahušťovaly bez rozvaření.
2. protože ejhe - v jogurtech nejsou šrkoby coby přírodní produkt, ale modifikované...
3. když už dělám jogurt z podřadného mléka, tak proč ho nezahustit pektinem - tedy jablečnou vlákninou, která navíc slouží jako prebiotikum, tedy zesiluje probiotický efekt kysaných mléčných produktů
4. aha - dražší nízkotučné jogurty pektin používají. Hm, a laciné kejdy tam mají škroby a spoustu dalších mňamek jako třeba aspartam.
To že se zde vyskytuje spousta pochybných článků o odkyselování a detoxifikaci prosím. Ale tvářit se že propagujete zdravou výživu, když chválíte šizení potravin a náhrazování poctivých surovin modifikovanými škroby.