Vážený pane profesore,
dopřávejte si aspartam, když vám chutná, předepisujte ho diabetikům, ale nenuťte ho ostatním. V článku opomíjíte různé věci:
1. Není to jen otázka zdraví, ale i kvality potravin. Proč jsou umělá sladidla v těch nejlevnějších limonádách? Pomocí barviv se předstírá, že je to z ovoce, pomocí sladidel se předstírá, že je to limonáda. Pokud máte rád náhražky, já ne.
2. V článku se nic nepíše o dětech. U nich mohou umělá sladidla vést například k hyperaktivitě a jednoznačně se nedoporučují.
3. Vy vědci občas nedovedete hledět za hranice svého oboru.Provedete studie škodlivosti aspartamu, ale nenapadne vás zkoumat, co udělá u populace kombinace umělých sladidel se stresem, znečištěním ovzduší, zářením z mobilů, chemií přestupující do kůže z kosmetiky a stovky dalších věcí. Domnívám se, že nic z toho nemusí být samo o sobě škodlivé, ale v součtu to vede ke spoustě civilizačních chorob těla i duše.