Vážený pane profesore.
Srovnávat aspartam např. s paracetamolem je úplně mimo mísu. Paracetamol mi nikdo nenutí na rozdíl od aspartamu, který je prakticky ve všem. A paradoxně i tam, kde vůbec nemá co dělat. Proč např. výrobky chlubící se tím, že jsou slazeny stévií jí ve skutečnosti obsahují naprosté minimum ale vedle ní je tam mohutná dávka aspartamu? Proč se nedají koupit např. žvýkačky buď neslazené vůbec nebo slazené cukrem či stévií? Koupit se dají jen ty s aspartamem a žádné jiné.
Totéž se týká metanolu. Ano je v přezrálém ovoci, ve víně atd. ale tam je spolu s etanolem, který jej neutralizuje (resp. neutralizuje jeho působení v organismu).
Nakonec se dostáváme k bezpečnému množství. Ano v jedné potravině zpravidla nebývá překročeno. Ale vzhledem k tomu, že je tato látka přidána snad do všech potravin, bezpečné množství jde velmi snadno překročit konzumací několika potravin, zapitím nějakým nápojem obsahujícím totéž a nakonec třeba žvýkačkou překvapivě obsahující rovněž aspartam.