Názor k článku Sledujete obsah masa v uzeninách? od Pavel - Otázka je, co je to nepřirozená barva. Klasicky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2011 15:22

    Pavel (neregistrovaný)

    Otázka je, co je to nepřirozená barva. Klasicky vyráběné uzeniny uzením ve studeném kouři po několik týdnů nasáknou ty dusitany a dusičnany z toho kouře. Proto je pro uzeniny červená barva "přirozená". Šedá barva byla známkou špatného proudění, tedy potenciálně zkaženého a nebezpečného masa. (Uvědomte si, že uzení bylo způsobem konzervace).

    Při průmyslové výrobě není na dlouhé uzení čas, tak se tam ty dustitany přidávají rovnou. Taky takové "uzené" má podstatně kratší trvanlivost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).