Že jsou hospodyně líné dělat šlehačku a používají hroznou sprejovou náhražku, bych možná ještě pochopil. Ale že jsou tak líní i profesionálové - kuchaři v restauracích, to je hrozné. Kuchaři dnes jsou líní udělat i naprostou českou klasiku - španělské ptáčky a nabízejí různé "rozstřílené" či "rozlétané" ptáky. Když něco takového vidím na jídelníčku, jdu pryč. A ke šlehačce - na svíčkovou přece patří neslazená! Jenže ty sprejové jsou slazené a tak se z toho stává hrozný český standard.
Že se prodávají dva druhy "šlehaček" ve spreji jsem zjistil již před lety, kdy jsem zakoupil první a opravdu hnusnou. Každopádně osvěta je důležitá.
Šlehačka ve spreji má kromě pohodlí výhodu i v tom, že po otevření vydrží nějaký ten týden. Jen to chce po použití opláchnout a ne si v trysce kultivovat plíseň (osobní zkušenost :) )