V obchodech vždy čtu složení – zajímá mě nejen původ, ale i to, jaké éčka obsahuje daná potravina (či zda nepochází z Babišových firem). Velice bych uvítal podobné informace i v restauracích. A pokud jsou čeští zákonodárci ovlivnění (či podplacení) potravinářskými lobisty, tak by snad tyto údaje mohly některé restaurace uvádět dobrovolně. Rád bych pak k nim chodil.
takže se chodíte pást, když nekupujete babišovo... :-D Nejsem sice jeho příznivce, ale tenhle rádoby čecháčkovská bojkotace je naprosto k ničemu. Za mě to jen ukazuje "malost" čechů, ale to je jedno. Třeba jogurty Olma jsou dobré. Kostelcké už jsou za mě odpad.
Za mě je to zbytečná byrokracie, je mi úplně jedno jestli kráva vyrostla v DE nebo ČR. Zkoušel jsem i rádoby "blio" kvalitu a chuťově nic zajímavého, co by stálo za vyšší cenu.
Jestli mne něco zajímá, tak jsou to tak maximálně nutriční hodnoty, ale je mi jedno jestli tam jsou Ečka a jaká. Ve finále, to co se stejně uvádí nebývá vetšinou ani pravda.
Stejně tak alergeny. Alegrik ví co smí jíst a co ne, tak proč to uvádět