Názor k článku Složení mléčných výrobků se během let dost změnilo. Všimli jste si? od Ondra Olmík - Momentálně je trend přidávat modifikovaný škrob do různých...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2020 9:39

    Ondra Olmík

    Momentálně je trend přidávat modifikovaný škrob do různých mléčných výrobků, zejména ochucených jogurtů. Zdůvodnění jsem našel víc - zvýšení trvanlivosti, větší hustota... Považuji to za výhodu pouze pro líné výrobce. Nemyslím si, že je tohle ideální pro spotřebitele - trávení škrobů má poněkud jiný mechanismus, než trávení bílkovin.
    Z toho důvodu kupujeme pouze vybrané značky, které to nedělají, žel je to extrémní pouze menšina značek. Případně nakupujeme bílé jogurty, které si sami ochucujeme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).