Kvůli dietě jsem přestal pít pivo. Piji vinný střik. A když vidím ceny, za jaké se vinný střik v restauracích prodává, tak jsem prostě do nich přestal chodit. 200 procent a víc marže se mně osobně zdá příliš. A to je za kvalitní víno, posledně mi nalévali střik z láhve, která stojí v Makru 38 Kč za 2l - 2dcl vína a 3 dcl obyčejné vody - cena 28 Kč. Tak kde to jsme. A bude hůř.
Nizsi marze? Bavime se porad o restauracich a hospodach? Dlouhodobe zkusenosti mam sice jenom z UK, ale marze tam jsou o dost vyssi, protoze v marketu ceny +/- stejne(nebo i nizsi) jako u nas a ceny v restauracich podstatne vyssi. Priklad - pintu piva v marketu koupis(rekneme Foster's) pod libru(kdyz vezmes 4, nebo 8-pack) a v hospode das za cepovanou pintu tri. To je marze 200%. U nas koupis v obchode plzen za 18 a v hospode si ji das za 35 - marze 100%. U jidla je to podobne(snad az na crapfoody typu McDonald, tam ten rozdil neni takovy protoze u nas jsou ty ceny dost napalene).
Tak já dělal v UK taky, a i v ČR. Nu a co dát i zisk vs náklady, to už jaksi porovnáním nevychází...
Cenotvorba se určuje co sem byl v UK podle nákladů, tak bych to samé čekal od ČR, ale nějak sem si nevšiml, že by v UK do cenotvorby bylo započteno Auto pro ženu v učetnictví restourace, počítač co má syn doma apod.
Dobrá adresa ANO, ale osobní věci?
P.S. příště, když už tolik rozumíte cenotvorbě, prosím když poučujete, řekněte vše ne jenom co se hodí...
A proto, já sem viděl co je v účetnictví českých "podnikatelů v pohostinství", takže pohádky o tom jak trpí, že musí dát kofolu za 40 jsou pohádky.