"Zvláště výrazné jsou ztráty vitamínu C při mixování syrových plodů, kdy dochází k urychlení oxidace."
http://www.bio-life.cz/clanky/tipy-a-rady/co-je-dobre-vedet-o-zavarovani.html
Ztotožňuji se spíš s názorem, že v tekuté formě do sebe dostaneme daleko víc ovoce a zeleniny než v té pevné, takže se nějaké ztráty vitamínů dorovnají. Jinak mi nepřijde úplně trefné odkazovat na článek o zavařování s poznámkou o ztrátě vitamínu C (teplota ho zničí jistě víc než to mixování). Já se tedy hrdě hlásím k fanouškům smoothies.:-) Pořád hledám nové a nové kombinace - doporučuji například vyzkoušet s rostlinným mlékem nebo arašídovým máslem (recept tady: http://www.prodetox.cz/recepty-na-snidanove-smoothies/). Je to opravdu i "životní styl".