Paní Krbcová, tady nejde o řepu nebo barvivo.
Prosím o sdělení, jestli máme čekat na pokračování seriálu o očkování MUDr. Vavrečky a jestli máte v plánu sehnat pro ostatní témata autory, kteří by se aspoň blížili jeho úrovni.
Nechce se mi věřit, že byste měla tak nízké ambice a Vitalia se vydala cestou recenzování "odborných pořadů" z produkce tn.cz nebo jiné bulvární žumpy.
Předem děkuji za odpověď.
JB, odpovídala jsem na konkrétní připomínku.
Jistě neplánujeme nějaké pravidelné "recenzování" podobných pořadů, ale některé dezinformace je vhodné uvést na pravou míru.
Seriál dr. Vavrečky je momentálně pozastaven z důvodu pracovního vytížení autora. Pokud se situace změní, a já doufám, že ano, budeme velmi rádi pokračovat.
soucet sice matematicky nesedi, prakticky je to ale spravne, pri miseni a zahrati masa se z nej odparuje voda a finalni hmotnost je tedy nizsi nez hmotnost pripravenych surovin .. je to stejne jako s marmeladou, pr. bezne se na vyrobku uvadi, ze pro 100 g marmelady bylo pouzito 130 g ovoce apod.
Muze si mily pan rikat co chce. Pro mne osobne je vysocina ta nejvetsi zoufalost. Jednou za par let si ji koupim 100g a vyzkousim. Zatim to vzdy dopadlo tak, ze je to stale ten samy hnus. Ackoliv mam maso opravdu rad a miluju krvavy steak, vubec nedokazu pochopit, co na te vysocine tolika lidem chutna.
Souhlas. Vysočina mi nikdy nijak extra nechutnala a to ani za minulého režimu, kdy se u různých výrobců jednalo o v podstatě identický výrobek vyráběny podle závazných podnikových norem.
Když chci nějaký suchý salám, tak sáhnu třeba po Uheráku přímo z Maďarského Picku, Křemešníků nebo lovečáku od některého z osvědčených výrobců, ale Vysočina fakt ne. Nic na tom nemění vyhláška, která se snaží nějakým způsobem korigovat, co ještě je Vysočina a co už ne. V tomto směru s tím kuchařovým výrokem souhlasím.
Ještě takový drobný tip. Nesnažte se recenzovat pořady bulvárního typu. To nemůže dopadnout dobře, viz. tenhle článek.
Mě sice Vysočina taky moc nechutná (nemá souvislost s debatami o propadu kvality, prostě mi tento styl salámu nesedí), ale to přeci nic nemění na tom, že tvrzení Jakubce jsou neskutečné hovadiny !
Do jisté míry lze krčit rameny, ale udělat z pepře "tekutý kouř" a divit, se že je tam hovězí už podle mě daleko přesahuje bod, kde nad tím lze mávnout rukou :-( No a označit obchodní značku řetezce hypermarketů za ukázku konkrétního řezníka už zavání spíš záměrnou manipulací.
Naopak si myslím, že podobných článků rozebírajících různé "bulvární omyly" by neuškodilo více, ono totiž mnoho lidí bere informace podobného druhu zcela vážně :-(
Opravuji, i přesto, že kuchaři dle mého názoru vaří v kuchyních a restauračních zařízeních, nejsou to šoumeni v televizi: "Kritizovat odbornost KUCHAŘŮ A rádoby kuchařů z televize ano, ale více objektivně, obecně a s nadhledem. Odborníkem nejsem a dokonce ani nesleduji televizi. Jsem čtenářem a hodnotím článek, který jsem si přečetla. Pokud někomu můj příspěvek v diskuzi přijde málo odborný, tímto se omlouvám, doposud jsem měla za to, že svůj názor a pohled na věc (za mě je tou věcí sepsaný článek) můžou vyjádřit všichni.
Dobrý den,
jsem p. Havlovi naopak vděčný za to, že ty nesmysly z tn.cz uvedl na pravou míru.
Tzv. "testy" komentované zmíněným kuchyřem totiž bijí do očí už příliš dlouho. Kromě zde uvedeného testu salámů např. test jahodových džemů z 2.4.2014 - Radek Jakubec si ani nepřečetl ve vyhlášce definici marmelády a džemu, aby ze čtenářů nedělal hlupáky.
Jen se obávám, že návštěvnost uvedeného serveru je vyšší, než počet přístupů zde. Navíc mnoho lidí věří tomu, že co je v novinách, to je pravda. Přemýšlím, zda by neobjektivní informování spotřebitelů a zveřejňování polopravd neměla řešit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání…