Snižování kalorií vede k úbytku na váze

Sdílet

Podle nejnovějších studií vede k úbytku na váze srdci prospěšná a nízkotučná strava. Výkum provedl National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) z Národního zdravotního ústavu v Marylandu v Americe. Ústav svou teorii zkoušel na 811 dobrovolnících, z nichž 38 % byli muži a 62 % ženy. Dobrovolníci byli ve věku od 30 do 70 let, kteří buď trpěli nadváhou, nebo obezitou.

Podle nejnovějších studií vede k úbytku na váze srdci prospěšná a nízkotučná strava. Výkum provedl National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) z Národního zdravotního ústavu v Marylandu v Americe.

Ústav svou teorii zkoušel na 811 dobrovolnících, z nichž 38 % byli muži a 62 % ženy. Dobrovolníci byli ve věku od 30 do 70 let, kteří buď trpěli nadváhou, nebo obezitou.

Účastníci shodili v průměru 5,9 kilogramů za 6 měsíců a v průběhu následujících dvou let úbytek váhy udrželi na 4 kilogramech.

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).