Ten obsah bílkovin, to je porovnání obsahu v sušině, nebo v čerstvém mase (či vejcích?). Jestli je to to druhé, tak je to vůči tomu masu a vejcím značně nefér, protože, sojové boby jsou vlastně sušina poživatelná až po dodání mnohonásobku své váhy vody. Pak by ten poměr asi vypadal jinak.
No ono je to srovnání celé nějaké divné - vzhledem k tomu, že kuřecí maso obsahuje bílkovin cca 20 g/100 g a sojové boby cca 35 g/100 g (USDA, obojí syrové). Nevychází to ani při přepočtu v poměrech k energii, tuku a ceně, tak nevím.
Přepočítávat to na sušinu je podle mě zbytečné, ve výsledku je důležité pouze kolik je využitelných živin v porci, tedy množství, co člověk může sníst (a jestli si tu porci může dovolit). Nehrajme si u potravin na férovost, nejsou to soutěžící, kterým bychom dávali medaile.