Tam si date nudle s kurecim masem, mnam mnam, pochutnate si, myslite si, ze jak je to zdrave a nakonec je to utopene v oleji, buh vi jak starem. Cinany, Vietnamce ani jine tam jist nevdim, krom obsluhy, vsechno mistni, nebo ostatni cizinci. Ta sucha ryze bude asi dravejsi, ale zase nechutna.
Nemalo cinskych / vetnamskych restauracich delaji jidlo tak, ze na to jde videt. Tohle jidlo se smazi na wok panvi. Veskery olej, ktery se pro vyrobu jidla pouziva daji na panev pred zapocetim pripravia pak Vam ho daji i s jidlem na talir. Zadny olej tam nezustava. Nepouzivaji frytezy, nebo nesmazi to jako rizky. Takze olej je tam vzdy cerstvy. Navic ve srovnani s tradicnimy Ceskymi restauracnimy jidly je tam vice zeleniny a oleje mene.
Kazdopadne je jasne, ze v restauracich se oleje pouziva vice nez ho pouzivate doma. Je to hlavne protoze olej je nositelem chuti a tak lidem vice chutna. Ale pro drtivou vetsinu lidi to neznamena zadny problem, protoze maji vyvazeny pomer prijmu a vydeje. I kdyz lidi s obezitou (ktery to potrebuji resit) pribyva, tak porad je jich mensina.