Hned jsem na nej dostal chut: http://www.youtube.com/watch?v=seLgqS2A_y0
z clanku tak nejak nevyplyva kolik onen uzasny hambac stoji ... ono totiz zrovna takhle informace je docela dulezita.
Je mi jasny ze kdyz si dam do housky karbanatek z cerstve umleteho masa a jeste k tomu velice kvalitniho, tak chut musi byt famozni.
Buhuzel tohle jde provozovat pouze jako dotovana a omezena ukazka anebo jen pro vyhranenou sortu lidi. Pokud chcete cenu stlacit tak aby byla dostupna pro vetsinu lidi tak se nevyhnete pouzivani nahrazek, nebo masa z odpadu ci dokonce na hrane pozivatelnosti.
Rozhodujici je cena verzus chut, a to je u vetsiny retezcu nastavena tak akorat.
K casti clanku kde se mluvi o stale stejne chuti ... ze jim chybi originalita ... tak to je docela komicke :-). Zkuste ric nekomu v restauraci ze dela svickovou porad stejne at ji treba obarvi na cerno nebo ji udela z kureciho masa. Proste kazda restaurace ma svoje stala jidla ktera dela stale stejne. Nikdo preci vas nenuti chodit do stale stejneho fastfoodu, tak zmente podnik a dostanete jinou chut. Proste cely clanek na me pusobi jako PR clanek pro Local Burger :-) jeste dodatek, a ty narazky "milovniku zvirat" je uplne jedno co se s tim zviretem stane nez se dostane do me housky, je to stale jenom maso.
No a nebo srovnat cheeseburger za meka dvacku s jinym hamburgerem za dvacku. Vynechame-li Burger King, coz bude to same, tak jiny hamburger za dvacku sezenete tak leda ve stanku na nadrazi, obvykle ohraty mrazeny drubezi polotovar z vetsi casti ze separatu.
To by bylo asi zajimave srovnani, pokud by ovsem paninky ten druhy jmenovany produkt vubec vzaly do ruky natoz do ust.
Nazval bych to jinak dvakrát větší a tím pádem sotva tři krát dražší (2 x 20 = 40 atd.) Navíc kdo si dá u Mekáče jen jeden? (já si nedám žádný, nikdo mě tam nedostane), ale stejně.
Navíc po jídle za 100 kč jsem najedený a po jídle za 60 (ano 3 x 20 kč) mám pořád dojem hladu. Hotový "sendvič" od Mekáče je samozřejmě, úplně jiný než a obrázku.
Pokaždé když ho někdo vybalí vzpomenu si na Volný pád a scénu z ňam ňam burgru!
Prostě Mekáč to je ZLO. Dělám si skutečné hamburgery doma a je to úplně něco jíného!
PS: Vyhodil bych slovo karbanátek, to je taky něco úplně jiného.
tak schválně (170/1000) x 100 mě to dává 17 Kč o větších se radši nezmiňuju (radši), přidám housku, zeleninu.
PS: přední za 80Kč? Tak to není ani nucený výsek. Zadní průměrně tak 180 - 170 Kč (kvalitní BIO i 280 například) a přední cca 140 Kč v základu. Takže bych to teoretizování o ceně nechal radši být. Co ty na to?
Tak predevsim masa neni v hamburgeru za 20 korun ani 200g, ani 150g, ani 100g.. Doporucuju si treba z cheesburgeru vypreparovat ten platek "masa" a zvazit. Nevim kolik se z toho muze vypect, ale smazene to ma pod 50g.
K te cene masa by take chtelo rict, ze pokud vyloucime bio maso ( biomasu? ;-) ) tak velkoobchodni cena hoveziho predniho je hluboko pod zminovanymi 70 korunami. Zalezi na odebranem mnozstvi.
Jak psal už Kiyosaki, není problém přpravit lepší hamburger než dělá McDonalds, ale je problém zajistit tak rozsáhlou logistickou síť, aby to fungovalo jako u McDonalds. Osobně jsem znal pár stánků, kde dělali výtečné hamburgry za skvělé ceny, je tu důležitá ten minulý čas. Většinou zanikly za pár let, v lepším případě. McDonalds nedělá špatné hamburgry, osobně považuju třeba McChicken za jeden z nejlepších hamburgrů na trhu. I když pravda, cena není zrovna lidová. Netvrdím, že je to něco extra, ale rychlé a kvalitní jídlo to je. A co od toho čekat víc?
U nas delaji kureci a veprovy burger na Stodolni ... stoji 60kc, maso neni mlete, ale poradna flakota masa grilovane + opecena kouska + prisady (pravda, prisady kecup, horcice, tatarka ... mozna trochu dresingu) + salat, rajcata, zeli.
Namichat si to kazdy muze nechat jak chce, za tu cenu uzasna rychlovka, clovek se opravdu naji a ma v sobe maso.
McDonald tam dava bud mouku, nebo papir min v pomeru 1:1 a obavam se ze i horsim a domasti to tukem, umelou chuti a barvivem
Jinak parvy hmaburger s 150g-200g hoveziho je za 99kc adekvatni a spise lepsi cena ... v Huse stoji 2-3x tolik pokud se nemylim ;-))
Dostat vzdycky to, co ocekavam je znakem vysoke peofesionalizy restaurace.\a tou McDonalds urcite disponuje.Drzet se tak dlouho na spici v tak obrovske konkurenci restauraci rychleho obcerstveni je obdivuhodne.Prosadil se do celeho sveta a je uspesny i v takove gurmanske zemi jako je Francie.Pokud vim, tak v Praze jsou tyto restaurace stale plne.Nabizi totiz Cecgum Cechum /tolik let po revolici/ nadstandard v podobe kultivovaneho prostredi,mileho persobalu a ciste toqlety.To, ze muzete u konzumovani sedet jak dlouho chcete je take vekmi prijemne.To vyuziji zejmena studenti, ctenari novin, ci duchodci,kteri si dlouho mohou nerusene povidat jen pri jedne kave a zakusku dohromady za 40 Kc. No, kde to najdete_?VC
"Jsou takové gumové, bez chuti a zápachu a hlavně chutnají pokaždé stejně bez ohledu na to, v které části světa si je objednáte."
Je vidět, že si autorka pravidleně dávala mleté kůže na Václaváku a když konečně zkusila opravdový hamburger, tak se nestačí divit ;-)
To je jako když můj kolega američan vyzkoušel pár českých jídel v několika hospodách a říkal, jak ty knedlíky můžeme jíst. Bez chuti, gumové, suché a navíc to dáváme snad ke každému jídlu.
No taky ze ma s tema knedlikama pravdu. Sice lze udelat domaci knedliky ktere nebudou sama mouka a budou mit zajimavou chut, ale to nic nemeni na tom, ze jsou soucasti jineho problemu a to omacek. U nas je (asi prezita tradice v nedostatku masa) omacka zakladem jidla a ne tresinkou na dortu jako jinde.
Mimochodem jedl jsem hamburgery jinde v evrope i USA a ty tuzemske jsou ze vsech nejhorsi. Jinde pokud clovek nema hluboko do kapsy si muze dat nejaky nemlety steak do housky, tady bohuzel ne..
To jsou mi novinky "domaci knedliky ktere nebudou sama mouka" a já když kdysi dělal na silu (pro neznalce=velký sklad obilí) a ptal se jak moc důležitý je ten obsah lepku v pšenici, tak mi říkali "bez lepku by jsi neměl dobré knedlíky". Asi proto už dnes odborník vymyslel knedlík se sníženým podílem mouky a lepí to vajíčkem, že? (Jinak např v USA běžně neseženete kvalitní lepkovou pšeničnou mouku, takže jejich dumplings jsou jen jakési boule lepené kdečím)
Keci, ja jedl hambac Mc, v mexiku, rusku USA i Praze vsude to chutna stejne(a to je to co si nejvic cestoval ceni, ze vsude dostane sice humus ale stejnej).
Co se tyka nedostatku masa, pred 89 byla spotreba 100kg na hlavu ted je 20kg na hlavu (to vysvetluje i ze parek neni parkem).
Takze si pubertacke keci nech doma rodicum a nekecej nesmysli. Pochybuju ze jsi byl nekde jinde nez v Evrope jinak bys to otech chutich hambace nemohl nikda vyslovit.
Prijde mi, ze pani by pohanila vse z retezcu a kdyby si uplne stejnou vec koupila z farmers marketu, byla by na vetvi, jak je to uzasne krupave (ve fast foodu by totez bylo suche), stavnate (ve fast foodu tucne), chutne (ve fast foodu presolene nebo preslazene) a vonave (ve fast foodu urcite pouzili umela aromata).
Podivejte se, jak si lide pochvaluji, kdyz se jim fast food pekne naserviruje http://www.youtube.com/watch?v=0S-nM7sm1N4
Ziji v NYC a vyvolavani podle jmena je tu ve fast foodech uplne bezne. Housku vam take ogriluji. Kdyz budete nekam chodit casto, tak si vas take zapamatuji. Casto vas bude obsluhovat primo majitel obchodu (najemce franchizove licence). Neni problem tu nalezt fast foody, kde jsou hamburgery jen maso + koreni (nemrazene a nenastavovane separaty, sojou nebo moukou) a hranolky jsou z brambor (ne predsmazene, mrazene). Jediny problem mivam s tou sladkou bulkou, tu obvykle zahodim. Urcite mnohem lepsi jidlo nez vam naserviruji nektere draze se tvarici restaurace v Praze (staci se podivat na Pohlreichovo Ano Sefe).
Navic, fast foody nejsou pouze hamburgery, ale i salaty, sendvice, testoviny (lepsi nez ty kecupove hnusy v mnohych predrazenych prazskych pizzeriich), pizzy a treba i polevky.
Obecne fast foodove retezce nejsou zadny zazrak, ale posuzoval bych to pripad od pripadu. Lepsi hamburger z masa ve fast foodu nez smazak ze ztuzeneho tuku v restauraci, kecupova omacka v pizzerii nebo houska se salamem z drubeziho separatu. O tolik oblibenych cinskych bistrech a papundeklovych restauracich ani nemluvim...
Prepacte, ale ak tu niekto pise o zrani prazeneho mleteho hnusu na bielom chlebe s horcicou ci kecupom, a da to ako clanok na "pruvodcu zdravym zivotem", tak to uz je konecna.
To si potom rovno uz mozme vsetci na rano slahnut 100 ml glukozy intravenozne a na obed salku prepaleneho mrozieho tuku. Nepochopim ako tu moze niekto propagovat taketo sracky.
Problem McD jidla je, ze se odlisuje od ostatnich pribuznych sendvicu zasadne, pouze, a jen, typem pouzite omacky. Navic, jejich omacka je VZDY majonezovy zaklad s pridanymi chutemi nebo ochucovadly, coz cini 99% vsech Mc jidel uniformnimi. Je tak jedno, jestli se jedna o mexicke kure, italske kure, americke kure, furt je to jeden a ten samy sendvic s mirne pozmenenou majonezovou omackou anebo tvarem sendvice, teda pokud zrovna nepouziji tortillu nebo gorditu placky misto zemle. Snad jen tu barbecue omacku nefalsuji, ta totiz jen tak zfalsovat nejde.
Co se tyce ceskych McD hamburgeru, redaktorka ma jednu velkou pravdu: tak priserne preslazene maso (a potazmo sladkoslana zemle) jsem jeste nemel mimo CR. Nevim, co tam u vas s temi ingrediencemi delaji, ale jsouto definitivne nejslanejsi burgers co jsem kdy ochutnal v kterekoliv pobocce McD. Plus, ty potoky tekuteho tuku v krabicce od QuarterPounderu a i od docela obycejneho hambace za dvacku jsem taktez nezazil ve spouste zemi, kde jsem navstivil McD (ten nejvzdalenejsi byti v Shanghai), jen v CR. Asi ta jimi ohlidana kvalita bude jen urciteho stupne, protoze USA/Canada/Mexico/France/Deutschland/Spain definitivne mi nikdy nenaservirovaly tak zamastene, v tuku utopene housky jak v CR.
V Cechach zkazime kdeco.Jidlo McDonalds je tady predrazene a kvalita masa i peciva je daleko horsi nez v USAS.Take mne zarazi,ze tady si musim zvlast priplatit kecup ci majonezu, ktere jsou v USA bezne zdarma a mohu si jich vymackat treba litr.Take ne vsude v McD v CR je cukr, smetane, ubrousky k dispozici mimo pult.A take funkcbi klimatizace.Musim si rikat o led a pribor,ne kazdy chce jist rukama hranolky atd.To je zalezitost ceskych manazeru,maleho dozoru z americke strany a nenarocnych Cechu,kteri nejsou zvykli si ztezovat.Sizeni Cechu Cechy neni nic noveho.
Kecas, byl jsem v tom Mexiku taky, v USA tez i v Rusku a vsude Mc chutna stejne. Jenom u nas se musi vzdy rikat, ze co je z CR to je spatne. Na Mc co vsichni americane ceni, ze az vyjedou kamkoliv vsude chutna stejne.
Takze takove vyploty si nech nekam jinam, pryc jsou casi kde jednom par vyvolenych nekam vyjelo, takze ti tito keci nemusime zrat. Je mi jasne, ze ty jsi jeden z tech co reknem ze ceske lejno smrdi, ale od nemecke kravy voni.
FARMARSKE TRHY JSOU PRO MNE ZKLAMANIM.VYROBKY JSOU PREDRAZENE A SKORO NIC NEMA DOBROU CHUT.NABIZI SE LOGICKA OTAZKA, PROC TEDY VLASTNE TAKOVE VYROBKY KUPIOVAT?aASI PEOTOZE JSOU CESKE?TEDY Z VLASTENECTVI?NEBO,ZE PROCES JEJICH VYROBY JE ZDRAVEJSI NEBO ZE POUZITE INGREDIENCE JSOU ZDRAVEJSI?KDO BY TOMU VERIL?
Tak mě přijde divné bavit se o jídle, a motat do toho McDonald's. Tak samo mi přijde divné, bavit se o chutích s lidmi, kteří se stravují u tohoto řetězce. Holt někomu chutná krabicové víno, a nepřesvědčíte ho, že to není kvalitativně, ani chuťově to pravé, co by měl do sebe cpát. Asi se těmto lidem během vývinu něco špatně dorobilo...
každej si může chodit kam chce a i když ty hamburgery chutnaj stejně tak maj skoro každej druhej měsíc nějakou specialiti a vy si nemusíte dávat pořád big mac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a bojim se těch malejch stánků s hambáčema který kdoví odkud jsou radši ten mekáč ten je slavnej