Jen přidám názor, jak to vidím já.
Babica je pozůstatek komunismu, jídla co vaří on se sice (ve většině případů) dají jíst, nadruhou stranu není to nic světoborného, nač by se s láskou vzpomínalo.
Nahrazování přísad jinými, kombinace surovin na poblití, nesprávné kuchařské postupy, hloupá gesta a ještě hloupější historky - tak já vidím p. Babicu a jeho vaření.
Navíc mě naštval prohlášením, že p. Pohlreich se braním jeho jména do úst snaží parazitovat na JEHO velice sledovaném hmm asi pořadu :) Kdybychom porovnali sledovanost Ano, šéfe ! a Babicových dobrot, pan Babica by se asi šel asi utopit v kečupu ;)
Pohlreich naproti tomu je spíše zastáncem moderní gastronomie. Vaří velice moderně, z čerstvých přísad, povětšinou českou kuchyni. Když je nějaký klasický recept napsán s určitými surovinami a kuchařskými postupy, drží se jich. Jinak by samozřejmě tento recept nemohl být nazván klasickým názvem a s velkou pravděpodobností by i chutnal jinak než "klasika". Líbí se mi i jeho nechuť k dochucovadlům typu podravka, kečup atd.
Také sám působí jako šéfkuchař ve vyhlášené restauraci a jinou přímo vlastní.
Pro mě je vítězem tohoto duelu rozhodně p.Pohlreich a soudě podle hlasování pro většinu lidí také.
Zdendo, Gratuluji, velká škoda, že nebude ještě 10 sérií "Ano šéfe!" je ještě velká spousta restaurací, jež by potřebovali tvou nekompromisní ruku :)