Tipy již prosím neposílejte, výsledky a vítěze najdete ZDE.
Při přípravě článku o kuchařské knize jsme se dohadovali, který pokrm je pro nás ten nej – ale ve smyslu nejhorší, nejméně oblíbený.
Udělala jsem si malou soukromou anketu a zdá se, že čelné místo v našem žebříčku „hnusných“ jídel zaujímají hlavně pokrmy, které nám servírovali v dětství ve školní jídelně. Pěkně na smradlavém plastovém tácu a „Dojíst!“
Osobně jsem byla pořádně překvapená, když mi manžel uvařil nenáviděnou hrachovou kaši. Jedla jsem ji prvně od školních let – a byla výborná. Změnila se mi chuť, nebo ji dělali tak odpornou?
V dětství mi nechutnala řada jídel, které mám teď moc ráda – koprovka, houby, fazole, špenát i ten zatracovaný smažený sýr. K jiným se můj vlažný vztah ani po letech nezměnil. Sním v podstatě všechno, ale něco „nemusím“.
Čtěte téma: Éra „univerzální hnědé“ je snad pryč
UHO (univerzální hnědá omáčka) či UBO (univerzální bílá omáčka) jsou pojmy, na něž mnozí jen tak nezapomenou.
Pomozte nám sestavit TOP TEN nejméně oblíbených jídel
Napište nám na adresu soutez@vitalia.cz, který pokrm je pro vás ten nejhůře stravitelný (i když je uvařený, jak má být; nemáme na mysli jídla prostě jen nepovedená), který byste nejedli ani za nic, nebo jen v krajním případě (ne každý je hrdina a odmítne specialitu od tchyně).
Z došlých tipů sestavíme žebříček a vylosujeme tři výherce, kteří od nás dostanou výtisk Vegetariánské kuchařky po česku. Podle ní si jistě uvaříte jídlo, které vám chutnat bude, i když třeba nejste vegetariáni (vyzkoušeno na vlastní chuťové buňky).
Více o knize: Vegetariánská kuchařka v kuchyni masožrouta
Podmínky soutěže:
- Na adresu soutez@vitalia.cz pište svůj tip na nejméně oblíbené jídlo, můžete uvést až tři pokrmy.
- V mailu uveďte celé své jméno, bude zveřejněno pouze v případě výhry.
- Je možné odpovídat pouze jednou z jedné mailové adresy.
- Tipy posílejte nejpozději do neděle 3. října do půlnoci.
- Z účasti na soutěži jsou vyloučeni zaměstnanci společnosti Internet Info a jejich rodinní příslušníci.
Z došlých tipů sestavíme žebříček nejneoblíbenějších jídel a mezi odesilateli vylosujeme tři výherce, kterým pošleme výtisk knihy Vegetariánská kuchařka po česku.
Seriál: U sporáku
Kolik času strávíme za život vařením? Jistě se to liší, ale ani v případech „specialistů na vejce natvrdo a čaj“ to nebude úplně málo. To už by stálo zato, uvařit si dobře. Snad vám k tomu napomůže i náš seriál.