Soutěž již byla ukončena. Správnou odpověď a výherce najdete ZDE.
„Jak a co jíst v létě ví každý, často stačí prostě jenom sníst, co léto přináší,“ vysvětluje Hanka Michopulu, proč se její nová kniha Recepty z farmářského trhu zaměřuje hlavně na podzimní a zimní suroviny. „Ale zima je větší výzva.“
Recepty z farmářského trhu představovala Hanka Michopulu i v Karlíně
A proč právě suroviny z farmářských trhů? „Trhy restartovaly české gurmánství v masovém měřítku. Když máte špičkový pórek, máte na dosah špičkový pokrm,“ říká Hanka Michopulu. „Milujeme francouzskou a italskou kuchyni, ale myslím, že Francouzi a Italové nedělají nic jiného, než že co nejrychleji a nejjednodušeji zkonzumují to, co roste kolem nich. Můžeme být stejní gurmáni, když uděláme totéž, ale s českými sezónními dary.“
Trhovci, kteří zeleninu zároveň pěstují, toho vědí spoustu o kvalitě, způsobu pěstování. To jsou věci, které pak s výslednou chutí hodně souvisí. Naučí vás to dobře si vybírat při nákupu. „O toto know-how jsem se snažila se čtenáři podělit,“ vysvětluje autorka.
Recepty z farmářského trhu
Ochutnávkové turné s kuchařkou a Hankou Michopulu pokračuje na farmářských trzích:
- 22. 10. na Kulaťáku v Praze Dejvicích
- 5. 11. ve Váchově Špejcharu v Drážkově u Sedlčan
- 12. 11. na Náplavce v Praze
Ochutnávají se recepty z knížky: řepná polévka s krutony, krémová mrkvová polévka se zázvorem, dýňová polévka s pažitkou, švestkové muffiny, řepné buchtičky s čokoládou a další…
Jaké recepty v knize najdete? Pro každou surovinu jen ty, o kterých má sama nejvyšší mínění: „Jako čtenář nejsem příznivcem profilových kuchařek typu zelí na sto způsobů. Věřím, že přidat zelí do všeho od aspiku až po šlehačkový pohár lze. Jenž to není nutné. Myslím, že všichni si potřebujeme vybrat pět absolutně nejlepších receptů na zelí, víc ne!“
V knížce ale nenajdete jen holé recepty, ale Hanka Michopulu seznamuje s principem chuti, vysvětluje, co s čím funguje a proč, aby čtenář poznal logiku suroviny a dokázal s novou surovinou dál sám pracovat, improvizovat i bez kuchařky.
„Chtěla jsem přinést knihu, která bude žít v kuchyni. Bude zamaštěná a ohmataná. Přátelská a užitková. Čtenáři ji můžou zohýbat, poskvrnit při vaření, vzít s sebou na nákup, psát do ní.“
Více o knize: http://www.michopulu.cz/cz/knihy/recepty-z-farmarskeho-trhu/
Chcete vyhrát Recepty z farmářských trhů?
Je to jednoduché: přečtěte si pravidla soutěže a odpovězte na soutěžní otázku. Ze správných odpovědí vylosujeme pět výherců, kterým pošleme knihu.
Soutěžní otázka:
Kterou českou sezónní plodinou se nezabývá nová kuchařka gastronomické novinářky Hanky Michopulu Recepty z farmářského trhu?
A. Čekanka
B. Rajčata
C. Mangold
Přečtěte si rozhovor: Supermarkety musí na farmářské trhy reagovat, věří Hanka Michopulu
Pravidla soutěže:
- Pište na adresu soutez@vitalia.cz do půlnoci 30. října 2011.
- Uveďte své celé jméno (bude zveřejněno v případě výhry), adresu (ulice, město, PSČ) a telefonní číslo (celá adresa ani telefon nebudou zveřejněny, slouží ke kontaktu v případě výhry). Bez uvedení těchto údajů vás nemůžeme do soutěže zařadit.
- Z jedné mailové a poštovní adresy je možné odpovídat pouze jednou.
- Předmět soutěže: uveďte správnou odpověď na soutěžní otázku (celé znění nebo písmeno).
- Ze všech soutěžících, kteří splní podmínky soutěže a odpovědí správně, vylosujeme pět výherců, kterým pošleme knihu Recepty z farmářského trhu.
- Z účasti na soutěži jsou vyloučeni zaměstnanci společnosti Internet Info a jejich rodinní příslušníci.
Vše o farmářských trzích najdete u nás:
- aktuální termíny trhů
přehled vždy na celý týden - katalog trhů
150 aktivních trhů, hodnocení a diskuze návštěvníků trhů - fórum – farmářské trhy
vše, co k trhům chcete říci a na co se chcete zeptat - články a aktuality
sledujeme dění, změny a novinky – s námi jste v obraze