Hlavní navigace

Speciální vlak vyveze nejen cykloturisty z Plzně na tři zámky

7. 5. 2009

Sdílet

Především cykloturistům je určen zvláštní vlak s názvem „Přes tři zámky,“ který vyjede v pátek 8. května z plzeňského hlavního nádraží Českých drah do Petrohradu. Tradiční akci pořádá Sdružení pro volný čas DEMARO v Plzni společně s ČD. „V soupravě je 200 míst, vagón pro cyklisty a bufetový vůz. Vlak odjíždí v 7.10 z plzeňského hlavního nádraží, návrat zpět do Plzně bude v 18.30 hodin. Nástup a výstup je možný i ve stanici Třemošná, “ uvedl Vladimír Kostelný, ředitel Krajského centra osobní…

Především cykloturistům je určen zvláštní vlak s názvem „Přes tři zámky,“ který vyjede v pátek 8. května z plzeňského hlavního nádraží Českých drah do Petrohradu. Tradiční akci pořádá Sdružení pro volný čas DEMARO v Plzni společně s ČD.

„V soupravě je 200 míst, vagón pro cyklisty a bufetový vůz. Vlak odjíždí v 7.10 z plzeňského hlavního nádraží, návrat zpět do Plzně bude v 18.30 hodin. Nástup a výstup je možný i ve stanici Třemošná, “ uvedl Vladimír Kostelný, ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD v Plzni.

Pořadatelé nabízejí cyklistům trasy přes zámky Petrohrad, Krásný Dvůr a Valeč.

„Pro pěší doporučujeme zříceninu hradu Petrohrad a rozhlednu Tobiášův vrch s jedinečným výhledem na Doupovské hory, České středohoří a Krušné hory. Je možné zvolit i individuální trasy a nechat se inspirovat nabídkami cest, jejichž popis bude k dispozici ve vlaku,“ uvedla regionální mluvčí ČD Radka Pistoriusová. Děti do 15 let zaplatí za jízdenku 140 korun, dospělí 170 korun, za přepravu kola se platí 30 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).