Názor k článku Špekáčky před 50 lety: méně tuku, více masa od Pavel - Ono to je opravdu tak, že před čtyřiceti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 5. 2014 7:27

    Pavel (neregistrovaný)

    Ono to je opravdu tak, že před čtyřiceti lety se za maso považoval kus bůčku včetně 5cm vrstvy sádla a kůže (kdo je pamětník, tak ví, že tenkrát se chovala zcela jiná plemena prasat než dnes, a že třeba bůček bylo v podstatě sádlo na kosti, ne jak dnes, kdy aby člověk bůček s kouskem sádla pohledal). Proto také tenkrát receptury obsahovaly přesnější specifikaci masa než dnes aby ten obsah toho nemasa v tom byl +- stejný. Ostatně kdo si pamatuje, jak se tenkrát opékaly špekáčky, tak ví, že kousnout do špekáčku znamenalo postříkat tukem všechny pět metrů okolo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).