Dnes je mnohem vetší nedostatek (a to nejen v mlékarénském průmyslu, ale třeba i masa)
Aha, tak proto zemědělci likvidují tolik mléka, maso melou do masokostní moučky a pšenici pálí v elektrárnách :-)
Tedy roky staré tuky s prošlých zásob
Souhlasím, že levná másla nejsou moc kvalitní, ale z prošlých zásob nejsou.
Problém je, že v ČR v dnešní době koupit alespoň trochu použitelné máslo není levná záležitost.
Někdy to levná záležitost byla? Jinak se to netýká jen ČR, ale celého světa.
Když chci koupit tvrdý sýr, zjistím že mají jen polotvrdý a že většina z nich obsahuje barvivo
Zajímavý, síry do stovky za kilo tedy nesleduji, takže tam nevím, ale dražší jsou obarvené jen výjimečně (typicky když se to snaží tvářit jako nějaký ještě výrazně dražší sýr).
Tím že to obarví na kvalitě nepřidá, spíš naopak ukazuje že se sýrem není něco v pořádku a tak se to snaží maskovat barvičkami.
Zákazníci chtějí levné a hezké síry, tak jim je prostě vyrábí. Kdyby jim stačili levné, tak je nikdo barvit nebude, přeci jen to není zadarmo. Jinak většina obchodů má i dražší a kvalitní sýry.