Kdyby mléčné výrobky byly tak kvalitní, nenamáhali bychom se s chovem domácí krávy- je to už jen barvou a chutí nesrovnatelné. čhodí na zelenou pastvu a žere trávu a seno. Když pak po čase koupím biokefír v obchodě, chutná to jak voda, ve které se rozpustilo sušené odtučněné mléko a nakonec přidal ocet. Pasterování činí mléko hůř stravitelným a tuk od krávy, která se nepásla na venku na zeleném a valí se jí kvůli zvýšení dojivosti jadrné krmivo po celý rok má méně vitamínu A,D, K2 (tyto fungují synergicky i v optimálním vývoji dítěte již lůně-vývoji dostatečně širokého zubního oblouku, abychom nemuseli nosit rovnátka na přetěsnané zuby ), D pomáhá vápník z mléka vstřebat, K2 navigovat, kam má jít (do kosít a zubů) i odvádět z měkkých tkání, kam nepatří, abychom neměli kameny. Tuk od krav z pastvy obsahuje i CLA, mastnou protirakovinovou kyselinu, Wultzenové faktor (další zdravou látku, která se pasterací ničí). A když pak ještě nutriční odborník doporučí polotučné mléčné výrobky a řepkový olej, naše tělo bez dostatku máselného tuku, bez dostatku kvalitního máselného tuku, ostatní živiny bez vitamínu A atd. z mléka nevstřebá. Navíc Jersey může má tučnost 5,4% ,tedy i 7%, Holstein 3,5 % tuku, tedy i méně. Když toto "nízkotučné plnotučné" mléko odstředím na polovinu tuku, supersterilizuju, aby vydrželo rok, homogenizuju, je to tragédie