složení zrovna není moc ideální. Na co je v tom E415 Xanthan, škrob, jedlá želatina??? Tohle nepovažuju za kvalitní potravinu.
http://www.chemievjidle.cz/smetanove-dezerty/pribinacek-vanilkovy-pribina
No - a pak nám tady budou tvrdit, že se kvalita potravin oproti předchozímu režimu zlepšila. Jak mohou být ošizené potraviny s náhražkami kvalitnější než neošizené potraviny bez náhražek?
Možná je to nějaké zmatení pojmů - spotřebitel si pod pojmem kvalita patrně představuje něco jiného než pan Obermaier. Ano, možná se zlepšila kontrola zdravotní nezávadnosti, takže nedlabeme dobytčí antibiotika a růstové hormony - ale zase nám to ochutí škrobem, sójou, arabskou gumou a výluhem z mořských řas, což dříve nebývalo, protože podobné průmyslově připravené srááágory byly k mání leda za valuty. :-P
Jinak, jediný slušný pribiňák, na který jsem zatím v posledních letech narazil, se jmenuje Lipánek. V něm žádný škrob není.
U nás byly k mání pouze tzv. liberecké špekáčky. Nic jiného ! Protože nic jiného nebylo, tak jsme si mysleli jak jsou dobré. Když si ale nezaujetě vzpomenu tak to byl hnus. Dnes si můžu vybrat z nepřeberného množství opravdu špekáčků z masa. Nesmím být ale líný, musím se zajímat o složení a vědět kde je dobrý a kde špatný řezník. A i v supemrketech se dají koupit kvalitní, nesmím ale chtít špekáčky za 6 Kč.