Názor k článku Správně upečený chleba by měl „zvonit“ od Tom22 - Používáme "chlebostroj". Původně jsem se bál, že to bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2010 18:09

    Tom22 (neregistrovaný)

    Používáme "chlebostroj".
    Původně jsem se bál, že to bude překážející krám do kuchyně. Koupili jsme to na základě zkušeností kamarádů.
    Pekárna u nás ale nakonec opravdu moc nezahálí - víc používáme jen konvici, sporák a ledničku ;)

    Časem jsme našli pár receptů, které nám vyhovují - obyč. a slunečnicový chléb a několik druhů sladkých výtvorů: mazanec, perník, kávový moučník ... mňam :)

    Nejpoužívanější recept - obyč.chléb:
    350ml vody
    2 lžíce oleje (dáváme olivový)
    1 lžíce octa (dáváme jablečný)
    2.5 lžičky soli
    400g chlebové pšeničné mouky
    200g chlebové žitné mouky
    2 lžičky instant.droždí (schovávám do mouky)
    1 lžíci kmínu (celého)
    nastavení: zákl.program, tmavá kůrka

    Vodu jsme hodně nahrazovali kefírem - chleba je pak kyselejší a vláčnější, někdo ale preferuje ten "vodní".
    Pro tmavší slunečnicový jsem zkoušel nahradit 100g od jedné nebo obou druhů mouky příslušnou celozrnou a přisypávám od oka hrst loupané slunečnice (pekárna pípá v pravý okamžik).

    Doporučuju a přeju dobrou chuť!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).