Názory k článku Správný výčepní umí čochtana i mlíko

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2015 12:18

    vycepak (neregistrovaný)

    no nevím, ale autoři asi neví nic o hospodách.

    V 80 letech se v některých hospodách točilo pivo tak, že výčepní stál zády k hospodě a pípa byla na zdi. Sudy byly v chladírně hned za zdí a trubka do pípy měla když moc, tak 2 metry.
    A dnes??
    Dnes sudy stojí v teple někde ve skladu, pak jde pivo 50 metry trubek, pak se rychlo-zchladí v pultu, který sice vypadá skvěle, ale jinak je na nic.

    Kdo neokusil, jak chutná pivo přímo z 5°C zchlazeného sudu, tak nemá vůbec co vykládat.
    To je ta chuť, co můžete jinak ochutnat jen a pouze přímo v pivovaru.
    Proto asi ten sládek v článku říká, že pivo jim chutnalo v pivovaru, ale v hospodě už to bylo horší.
    No bodejť ne!!!

  • 3. 8. 2015 15:21

    Viktor (neregistrovaný)

    Tak tak...kvalitni sklep, kde je celorocne do 10 st. a sokove se tedy nemusi chladit dela super pivo.

    Pravda je i ta, ze na 1. - 2. natoceni je to super....nevim co je to za zvyk, kvedlat to na 5x az to ztepla a zvetra.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).