Souhlasím. Jedna věc je zdravý a vyvážený životní styl, druhá věc je, pokud se to už trochu mění v extremismus a úchylku, kdy se uvažuje nad každým soustem - ano,ne, je v tom lžička cukru, kousek hovězího?? Myslím si, že uvažovat o tom co jíme a praktikovat racionální stravu je v dnešní době prakticky nezbytné, stejně tak vést k tomu naše děti.
Ale polemizovat nad tím, jestli je maso jako takové zdravé(mluví snad někdo o smažené krkovici??) nebo jestli jsou zdravé mléčné výrobky a mléko(a nikdo nemluví o kupě šlehačky na dortu) mi přijdou už jako histerie, čímž se mi autor posouvá k těm "racio-maniakům", kteří jdou už někdy do extrémů. Pokud se člověk na své stravování, pohyb a obecně životní styl podívá jako na celek a vidí, že třeba z 80%(90%...jak kdo chce) odpovídá zásadám zdravého životního stylu, může si gratulovat. A nevidím důvod, proč si pak v létě nedat sem tam zmrzlinu či babiččin tvarohovo-borůvkový koláč. Nehledě na to, že maso jako takové a mléčné výrobky podle mě do zdravé výživy patří úplně stejným dílem jako vychvalované obiloviny, nehledě na to, že mají nezanedbatelně větší množství bílkovin a minerálů, které prostě z žádné "superobiloviny" nezískáte, i kdybyste ji připravili jakýmkoli způsobem.