Názor k článku Stále holdujeme obžerství od Mareš - "...že jsem sáhnul po kečupu, v němž je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2012 11:57

    Mareš (neregistrovaný)

    "...že jsem sáhnul po kečupu, v němž je míň cukru a náhražek. A z jakého důvodu kupuji mléčné výrobky zakysané a jogurt bílý, neochucený..."

    Proč sahat po kečupu, když v sezóně si můžu z levných místních rajčat navařit kečup, po kterém by se Heinz se Spakem olizovali až za ušima? Proč kupovat balené zakysané mléčné výrobky, když mléčné kvašení je dostupné zdarma pro všechny (takový potravinářský ekvivalent bittorentu)? Konečně, proč kupovat chleba a pečivo ze šrotu a strouhanky, když z domácího pečení kváskových pletýnek a placek se dá udělat krásná událost pro celou rodinu?

    Klíčem je navykat od malička děti na "atypickou" chuť přirozených, doma vyráběných potravin. Pokud někdo vyroste na křížalách a medu, tyčinka Mars mu bude zákonitě připadat jako nestvůrně sladký tlamolep. Pokud si někdo navykne pít mošty a čaje s minimem cukru, budou mu po kokakolách skřípat zuby a tlačit žaludek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).