Názor k článku Staňte se pekařem. Není nad domácí housky od Mary - Ta slavná přešlechtěná pšenice už by se měla...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2014 1:20

    Mary (neregistrovaný)

    Ta slavná přešlechtěná pšenice už by se měla dávno nazývat úplně jinak. Pšenice přece bývala v našich zeměpisných šířkách po tisíc let tradičně základní potravinou, a nikomu lepek nevadil a celiakie byla úplně neznámé slovo.
    Můj soukromý názor je, že na vině celiakie není lepek, ale ty hi-tech hybridní pšenice a různá aditiva, přidávaná do mouky. Jenže řekněte nahlas, že se bez pšenice dá žít! Systém se bude hroutit. Tak se problémy radši svedou na lepek a zavede se slovo "bezlepková dieta".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).