Názory k článku Starbucks nabízí šlehačku z čočky. Rozeznáte ji od živočišné?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2021 8:51

    jv

    Když si vedle sebe dám dva produkty a srovnám složení, tak je volba jasná.
    Jediný důvod pro průmyslový výrobek číslo 1 by snad byla alergie na laktózu.

    Produkt 1: přípravek z čočkové bílkoviny (pitná voda, čočková bílkovina 1,1 %), palmový tuk, řepkový olej, cukr, modifikovaný kukuřičný škrob, emulgátory (slunečnicový lecitin, estery sacharózy s mastnými kyselinami, mono – a diglyceridy mastných kyselin), stabilizátory (guma guar, karubin), přírodní aromata, jedlá sůl, barvivo (beta-karoten)

    Produkt 2: Smetana, Stabilizátor

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).