Já jsem zastáncem toho názoru, že bychom měli dát stévii šanci a předem neodsuzovat nepoznané. Ve srovnání s umělými chemickými sladidly je naprosto neškodná, kolik běžně užívaných sladidel má řadu vedlejších nežádoucích účinků? To je na další debatu...
Navíc nikdo tím nepodporuje farmaceutický průmysl a nesnaží se na stévii vydělávat (zatím;-) protože je tady ta možnost pěstovat si stévii doma v květináči, nikdo nikoho nebude popotahovat za přechovávání či distribuci nelegálních látek (jako např. v případě léčivého konopí)...dají se i jiná umělá sladidla pěstovat doma? Nebo to celé zní až příliš neuvěřitelně? :-)
Ještě k tomu cukru, člověk cukr v zásadě nepotřebuje, tělo si samo vytvoří glukózu štěpením polysacharidů, které člověk v potravě přijímá, nepotřebuje přijímat jednoduché cukry (pokud nesportuje nebo netrpí hypoglykemií)...věřím, že účinky stévie a její působením se bude dále zkoumat, prostě a jednoduše: dejme tomu šanci...