Názor k článku Stévie: sladká tráva je třistakrát sladší než cukr od Taťána Kročková - Já jsem zastáncem toho názoru, že bychom měli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2012 12:27

    Taťána Kročková (neregistrovaný)

    Já jsem zastáncem toho názoru, že bychom měli dát stévii šanci a předem neodsuzovat nepoznané. Ve srovnání s umělými chemickými sladidly je naprosto neškodná, kolik běžně užívaných sladidel má řadu vedlejších nežádoucích účinků? To je na další debatu...

    Navíc nikdo tím nepodporuje farmaceutický průmysl a nesnaží se na stévii vydělávat (zatím;-) protože je tady ta možnost pěstovat si stévii doma v květináči, nikdo nikoho nebude popotahovat za přechovávání či distribuci nelegálních látek (jako např. v případě léčivého konopí)...dají se i jiná umělá sladidla pěstovat doma? Nebo to celé zní až příliš neuvěřitelně? :-)

    Ještě k tomu cukru, člověk cukr v zásadě nepotřebuje, tělo si samo vytvoří glukózu štěpením polysacharidů, které člověk v potravě přijímá, nepotřebuje přijímat jednoduché cukry (pokud nesportuje nebo netrpí hypoglykemií)­...věřím, že účinky stévie a její působením se bude dále zkoumat, prostě a jednoduše: dejme tomu šanci...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).